Tuesday, April 24, 2007

JUMPA DI PESTA BUKU NANTI....

SALAM SEMUA,

MAAF YA! AGAK LAMA ZJ MENGHILANG. ZJ TAK KE MANA CUMA BARU-BARU NI, IBU SAUDARA ZJ KEMBALI KE RAHMATULLAH KERANA SAKIT KANSER HATI. ZJ KESEDIHAN KERANA BELIAU MENINGGAL SEORANG DIRI DI KATIL HOSPITAL PULAU PINANG. DI SAAT TENAT, ANAK TUNGGALNYA TIDAK DAPAT DIHUBUNGI MANAKALA SUAMINYA PULA MENDERITA SAKIT KENCING MANIS DAN DARAH TINGGI. MATA SUAMINYA TIDAK BERAPA NAMPAK JADI TIDAKLAH DAPAT DIA MENJAGA ISTERINYA YANG TENAT ITU. MUJURLAH PIHAK HOSPITAL DAPAT MENGHUBUNGI SAUDARA MARA TERDEKAT. YANG PALING MENYENTUH PERASAAN ZJ KERANA BAPA SAUDARA ZJ MENANGIS TERESAK-ESAK SEPERTI BUDAK KECIL KERANA TERLALU SEDIH AKAN KEHILANGAN ISTERINYA YANG SELAMA INI WALAUPUN SAKIT, MENGURUS MAKAN PAKAI DAN UBAT-UBATANNYA. YANG PALING PENTING, BAPA SAUDARA ZJ KEHILANGAN TEMAN UNTUK BERKONGSI SUKA DUKA HIDUPNYA. RASA TAK TERTAHAN JIWA ZJ.
ZJ JUGA AGAK SIBUK DENGAN ASSIGNMENT DAN REPORT DISAMPING ZJ KINI MENJADI SUKARELAWAN DI AWAM (ALL WOMEN'S ACTION SOCIETY) YANG MEMBERI PENGETAHUAN TENTANG KEGANASAN YANG DILAKUKAN TERHADAP KAUM WANITA DAN KANAK-KANAK. ZJ CUBA MEMPRAKTIKKAN APA YANG ZJ BELAJAR DALAM KAUNSELING DI SINI. DISAMPING TU, ZJ JUGA SEDANG 'BERGELUMANG' DENGAN NOVEL KEDUA ZJ.
UNTUK PENGETAHUAN SEMUA, CERPEN ZJ YANG BERJUDUL 'SETEGUH KASIH IMAN' TERSIAR DALAM MAJALAH WANITA MEI,2007. SESIAPA YANG KEBETULAN MEMBELI MAJALAH WANITA, SUDI-SUDILAH BACA CERPEN ZJ YA!
PADA PESTA BUKU NANTI, SEPERTI YANG TERSIAR DILAMAN WEB ALAF 21, ZJ AKAN BERADA DI BOOTH ALAF 21 PADA 27/4, 30/4, 1/5 DAN 5/5. HARAP KITA DAPAT BERTEMU DI SANA NANTI SAMBIL MENGERATKAN LAGI TALI SILATURAHIM ANTARA KITA.

WASSALAM....